Euroopan luonto ja vesistöt kärsivät myös muovistaUsein ajatellaan, että muovin aiheuttamat ongelmat koskevat kolmannen maailman luontoa ja meriä. Kuitenkin meillä Euroopassa on suuria muovin aiheuttamia ja yhä kasvavia ongelmia, jotka rasittavat meidän kaikkien luontoa ja saastuttavat meriä. Eurooppa on maailman toiseksi suurin muovintuottaja Kiinan jälkeen, tuottaen 60 miljoonaa tonnia muovia. Tästä muovista muodostuu 27 miljoonaa tonnia muovijätettä, josta vain kolmannes päätyy kierrätettäväksi. Kierrätetyn muovin osuus on tällä hetkellä vain 6% muovin kysynnästä Euroopassa. Muovi valmistetaan 90 %:sti fossiilisista polttoaineista ja muovit sisältävät lisäksi erilaisia aineita kuten pigmenttejä, palonestoaineita, antioksidantteja ja antistaattisia aineita; kaikki nämä myrkkyä luonnolle. Jos ja kun muovia ei kierrätetä oikein, se pahimmillaan saastuttaa ja tuhoaa luontoa satoja vuosia. Kalat ja eläimet niin merissä kuin luonnossakin kuolevat muovipussien aiheuttamiin kiinnijäämisiin tai elimistöön joutuessaan pussien aiheuttamiin myrkytyksiin ja ongelmiin. Onkin ennustettu, että vuonna 2050 merissä on painossa mitattuna enemmin muovijätettä kuin kaloja!
 

Asiakkaat vaativat tänä päivänä verkkokaupoilta yhä suurempaa vastuullisuutta. Kuluttajista ja verkkokaupoista tilaavista ihmisistä 72% on valmiita maksamaan enemmin tuotteista jos tietävät, että ne ovat vastuullisesti tuotettuja eivätkä rasita luontoa. Tässä lähetyspakkauksella on erittäin suuri rooli ja se on ensimmäinen kosketus verkkokaupan tuotteeseen ja luo ensivaikutelman itse tuotteesta ja verkkokaupasta. Kuitenkin monet verkkokaupat edelleen käyttävät muovipusseja lähettämiseen ja antavat asiakkailleen negatiivisen asiakaskokemuksen. Myös pakkauksen kokonaisrasitus luonnolle on tärkeä ja huomioon otettava seikka koko pakkaamis- ja kuljetusprosessissa. Pelkästään pakkauksen materiaali ei ole ratkaiseva koko kuljetusketjussa, vaan huomioon pitää ottaa myös miten pakkaus soveltuu tuotteelle niin, että se suojaa tarpeeksi, mutta ei käytä liikaa kuljetustilaa ja tätä kautta säästää luontoa. Tutkimusten mukaan jopa puolet verkkokauppa-asiakkaista ovat huolissaan ylipakkaamisesta eli he kokevat pakkauksen olevan väärän ja vievän turhaa tilaa kuljetuksessa. Hankala ja tilaa vievä kierrättäminen aiheuttaa myös negatiivista kokemusta lähettäjää kohtaan, joten myös käytön jälkeiset pakkauksien ominaisuudet ovat tärkeä osa-alue joka kannattaa ottaa huomioon pakkauksia valittaessa.

Tälle kehitykselle on yhä kasvavassa verkkokauppa-ja lähetysmaailmassa luonnonmukainen ja lähetyksiä tehostava vaihtoehto.


Pussikeskus valmistaa ja myy tuotteita, joissa vastuullisuus ja luonto on otettu huomioon. Kaikki tuotteemme ovat valmistettu vain vastuullisista ja luotettavista lähteistä tuotetuista raaka-aineista ja suurimmalla osalla myymistämme tuotteista on sertifiointi, jotka takaavat vastuullisuuden. Raaka-aineina paperi ja pahvi ovat luonnonmukaisia,  kierrätettäviä ja biohajoavia. Valmistamme kaikki oman tuotannon postituspussit, kartonkikuoret ja muut tuotteet vain kotimaisista raaka-aineista. Käyttämämme liimat sekä painatuksiin käytettävät värit ovat kaikki elintarvikekelpoisia ja kaikki tuottamamme rahtipussit, painettuna tai ilman soveltuvat esim. kompostipussiksi. Paperiset pussit on helppo viikata pienempään tilaan kuin pahvilaatikko ja kierrättää kartonginkeräyksessä.


Pussikeskuksen pakkaukset, vastuullisten materiaalien lisäksi, mahdollistavat tehokkaan ja ympäristöystävällisen pakkaus- ja kuljetusprosessin. Ylipakkaaminen on luontoa pahasti kuormittavaa, koska usein esim. väärin, liian isoon pahvilaatikkoon pakattu lähetys vaatii pahimmillaan kolminkertaisen tilan ja tuote itsessään ei vaatisi edes pahvilaatikon antamaa suojaa. Yleensä tiukasti pakkauksen ympärille muotoutuva paperinen postituspussi olisi oikeampi vaihtoehto. Koko lähetysketjussa väärin pakkaaminen lisää reilusti kustannuksia, sekä aiheuttaa rasitusta ja saasteita ympäristölle mm. ylimääräisen rahdinkuljetuskaluston muodossa. Lähetyspussien kuljetuksessa ja niiden säilytyksessä logistiikkakeskuksissa ja pakkauspaikoilla saavutetaan myös suuria säästöjä ja vähennetään rasitusta ympäristölle, koska ne vaativat vain noin puolet vastaavaan määrään pahvilaatikoita tarvittavasta kuljetus- ja säilytystilasta. 

Tehokkuudella ympäristötekoja ja kannattavuutta

Näihin ympäristölle positiivisten asioiden lisäksi, pussit ovat nopeita ja helppoja pakata. Tämä nopeuttaa ja tehostaa lähettäjien työtä ja luo osaltaan työviihtyvyyttä, mutta mikä tärkeintä myös säästöjä. Kun verkkokaupan pakkausvalikoimaa mietitään ja kilpailutetaan, liian usein tuijotetaan vain pakkauksen hintaa. Koko kuljetusketjussa (työ-, kuljetus- ja materiaalikustannukset), materiaalikustannukset muodostavat vain noin 20% kokonaiskustannuksesta. Suurempi huomio pitäisi kiinnittää työkustannukseen, joka muodostaa noin 40% kokonaiskustannuksesta. Paperisella postituspussilla pystytään tehostamaan työn osuutta merkittävästi; pakkaamiseen kuluva aika voidaan jopa puolittaa verrattuna hankalasti koottaviin ja erikseen teipattaviin pahvilaatikoihin. Postistuspussin suu on helppo avata, sujauttaa tuote pussiin ja kääriä se pussin ympärille. Kaikissa pusseissa vakiona olevalla tarrasuljennalla pussi on nopea sulkea ja se pysyy varmasti kiinni. Postituspussi vähentää myös materiaalikustannuksia, kun täyteaineita, teippejä ja teippikoneita ei tarvita. Tähän kun lisätään vielä vähentyneet rahtikustannukset vähentyneen tilantarpeen vuoksi, voimme puhua huomattavista kustannussäästöistä.

Paperinen postituspussi on ympäristöystävällisin ja tehokkain pakkaus erilaisiin verkkokauppojen tarpeisiin. Autamme mielellämme rakentamaan verkkokauppaasi uuden ympäristöystävällisen ja tehokkaan pakkausvalikoiman. Kaikki pakkauksemme voidaan tarvittaessa painaa yrityksesi ilmeellä tehokkaaksi markkinointivälineeksi, jotka tyylikkyydellään nostavat asiakas- ja brändikokemuksen uudelle tasolle.

 

Ota yhteyttä: myynti@pussikeskus.fi tai 09 350 5060 tai suoraan tästä linkistä